Spielberg vil lage spillefilm om Wikileaks og Julian Assange

Steven Spielberg har planer om å lage spillefilm om Wikileaks og Julian Assange, og har nå kjøpt filmrettighetene for to ferske bøker, «Inside Julian Assange’s War on Secrecy» av Guardian-journalistene David Leigh og Luke Harding, samt «Inside WikiLeaks» av avhopperen Daniel Domscheit-Berg, om varslernettstedet og dets kontroversielle leder.

Filmen The Social Network om Facebook-grunderen Mark Zuckerberg ble en enorm suksess både blant publikum og kritikere, og det er muligens oppildnet av dette Spielberg og hans produksjonsselskap DreamWorks Studio har sikret seg filmrettighetene for to ferske bøker om Wikileaks.

Ifølge den britiske avisen The Guardian vil filmen bli en gravejournalistisk thriller i samme stil som legendariske «Alle presidentens menn» fra 1976. Filmen med Robert Redford og Dustin Hoffmann handlet om Watergate-skandalen, og vant fire Oscar-statuetter.

Wikileaks-ledelsen er ikke synlig begeistret over nyheten om at Spielberg skal filmatisere varslernettstedets bravader det siste året. Via den offisielle Twitter-kontoen til Wikileaks kom denne syrlige kommentaren: «This is how bullshit ends up being history: Spielberg lines up WikiLeaks film based on books by opportunists.»

Et av kapitlene i boken til Guardian-journalistene starter for øvrig i Tønsberg under fjorårets SKUP-konferanse i slutten av mars. I boken skildrer journalisten David Leigh hvordan Julian Assange midt under gallafesten til de norske gravejournalistene dro ham med opp på et hotellrom, og bak boltet dør viste ham en video fra et amerikansk Apache-helikopter i Bagdad. I videoen ser man nedskytingen og drap av to Reuters-fotografer og flere sivilister.

Videoen ble publisert to uker etter den norske journalistkonferansen, og ble det store internasjonale gjennombruddet for Wikileaks.

Flere andre filmmakere, der i blant regissøren Alex Gibney, som lagde «Enron: The Smartest Guys in the Room» fra 2005, skal også i være gang med filmprosjekter om Wikileaks-sagaen. Gibney baserer seg på en profil av Assange av New Yorker-journalisten Raffi Khatchadourian. BBC og HBO står som produsenter av filmen.

DreamWorks lines up WikiLeaks film based on Guardian book

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: