Hvem kom på Times liste over verdens mest inflytelsesrike i år?

WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange og en av sønnene til Muammar Gaddafi, Saif al-Islam Gaddafi, er på listen til nyhetsmagasinet Time over verdens hundre mest innflytelsesrike personer som ble offentliggjort torsdag.

Både USAs president Barack Obama og hans kone Michelle står på årets liste, i tillegg til Tysklands statsminister Angela Merkel, Facebook-gründer Mark Zuckerberg og popdronningen Lady Gaga.

Den egyptiske Google-sjefen Wael Ghonim, som spilte en viktig rolle i demonstrasjonene i Kairo i vinter, er med. Det er også Storbritannias kronprins William og hans forlovede Kate Middleton, som er oppført sammen på en av de hundre plassene.

Julian Assange fikk for alvor verdens søkelys på seg i fjor, da WikiLeaks offentliggjorde et stort antall hemmelige amerikanske ambassadedokumenter. I omtalen av ham heter det at «hemmeligheter aldri vil bli trygge igjen.»

Det er ingen nordmenn på årets liste. Heller ikke lederne for de asiatiske stormaktene Kina og India er funnet verdig en plass blant verdens mest innflytelsesrike.

Det er derimot de amerikanske forretningsmennene David og Charles Koch, som er kjent for å gi penger til den amerikanske Tea Party-bevegelsen og etter sigende også til grupper som avviser at det finnes menneskeskapte klimaendringer.

The 2011 TIME 100

The 2011 TIME 100

De 10 første av TIME 100:

Wael Ghonim

Joseph Stiglitz

Reed Hastings

Amy Poehler

Geoffrey Canada

Mark Zuckerberg

Peter Vesterbacka

Angela Merkel

Julian Assange

Ron Bruder

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: