WikiLeaks varsler nye lekkasjer

 

https://i2.wp.com/media.aftenposten.no/archive/01392/WIKILEAKS-BRITAIN__1392343x.jpg

https://i1.wp.com/media.fvn.no/archive/00500/save-wikileaks_500382m.jpg

Den islandske talsmannen for WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, varslet en ny stor lekkasje i løpet av kort tid da han lørdag deltok på SKUP-konferansen for norske journalister i Tønsberg, men røpte ikke annet at de holder på med en ny, stor pakke med lekket materiale.

Hrafnsson var invitert til konferansen for å oppsummere året som har gått siden den første lekkasjen av hemmelig materiale fra USAs krigføring i Irak, Afghanistan og hemmelige notater fra den amerikanske utenrikstjenesten.

Assanges lenge bebudede lekkasje om et stort bankkonsern i USA har ennå ikke blitt offentliggjort. Allerede i november i fjor gikk Wiki-gründeren ut og varslet en «megalekkasje» om en amerikansk bank, men fire måneder senere er ennå ikke disse opplysningene sluppet. Dette ifølge Hrafnsson fordi det er mye informasjon som må analyseres. Men det kommer.

Hrafnsson sier at lekkasjer i framtida kan bli offentliggjort på WikiLeaks’ egen hjemmeside, istedenfor gjennom deres mediepartnere.

Organisasjonen er nå i forhandlinger med flere mediepartnere om den nye lekkasjen, men den britiske avisa The Guardian er ikke lenger blant de privilegerte partnerne etter at avisa og WikiLeaks røk uklar med hverandre i fjor høst, blant annet over avisas omtale av Julian Assange.

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: