Politiet venn med kvinne som anmeldte Assange

En sentral person i svensk politi som etterforsker voldetksanklagene mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, er god venn med den ene av de to kvinnene som har anmeldt Assange, skriver avisen Expressen.

En sentral person i svensk politi som etterforsker voldetksanklagene og er politiets forhørsleder i Assange-etterforskningen har både personlige og politiske koblinger til en av de to kvinnene som har anmeldt Julian Assange for seksuelle overgrep. Dette ikke minst gjennom at de begge er engasjerte i det sosialdemokratiske partiet.

Personlige hilsninger på nettet avslører at forhørslederen og kvinnen som anmeldte Assange hadde kontakt siden april 2009 – 16 måneder innen Assange politianmeldtes for blant annet voldtekt. Den kvinnelige forhørslederen har også kommet med svært nedsettende karakteristikker av Assange på nettet. På sin egen facebook side hyllet han for to uker siden kvinnenes advokat og beskrev Assange som den ”overdrevne opphausende sprekkferdige boblen.”

Ifølge Expressen veide de innledende avhørene av Assange tungt da påtalemyndigheten bestemte seg for å anholde ham i august i fjor. Forhørslederen vil ikke selv kommentere opplysningene, men henviser til politiets pressetalsmann Ulf Göranzon. Han sier at han ikke kjenner til opplysningene om at de to kvinnene er venner.

Assanges svenske advokat Björn Hurtig synes det er bra at opplysningene kommer fram, og han skal selv informere sin klient i løpet av torsdagen. ”Dette stiller spørsmål ved hele den innledende etterforskningen”, sier Hurtig, som sier også at han selv reagerte på at begge kvinnene gikk til politistasjonen hvor den aktuelle forhørslederen arbeidet.

Assange og hans forsvarere har flere ganger kritisert det svenske rettsvesenet. De mener at Assange ikke har noen mulighet til å få en rettferdig behandling i Sverige. Assange mener at de svenske overgrepssaken er politisk motivert og knytter den til WikiLeaks’ lekkasjer av amerikanske hemmeligstemplede dokumenter.

Assange selv frykter at han etter hvert vil bli utlevert fra Sverige til USA, hvor enkelte politikere har tatt til orde for at Assange bør tiltales for spionasje og dømmes hardt.

En britisk domstol besluttet for to uker siden at Assange kan utleveres til Sverige. Dommeren avfeide da at Assange ikke vil få en rettferdig behandling i Sverige. Avgjørelsen er anket, og Assange befinner seg fortsatt i Storbritannia.

Polisen vän med kvinna som anmälde Assange

Politiet venn med kvinne som anmeldte Assange

Assange utleveres til Sverige

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: