Hykleri i USA vedrørende nettsensur

https://i1.wp.com/media.smashingmagazine.com/cdn_smash/images/twitter-tips/twi.jpg

«Stater som forsøker å sensurere nettet vil til sjuende og sist bare ødelegge for seg selv», hevder USAs utenriksminister Hillary Clinton. Ifølge henne vil slike stater stå overfor «diktatorens dilemma.» «De vil måtte velge mellom å la barrierene falle eller betale prisen for å opprettholde dem», sier Clinton, som legger til at internettet har vært essensiell for bevegelsene som har ledet til revolusjonær forandring i land som Egypt og Tunisia.

USA vil nå øke finansieringen av tiltak som er ment å gjøre det lettere for mennesker å omgå nettsensur. Pengene skal blant annet gå til utvikling av ny teknologi og nye hjelpemidler. Clinton påpeker samtidig at teknologien i seg selv er nøytral, og at det er måten den anvendes på, som er spørsmålet.

«Iran er ikke fryktelig fordi myndighetene brukte Facebook for å skygge og fakke opposisjonsmedlemmer, Iran er fryktelig fordi regjeringen rutinemessig forbryter seg mot befolkningens rettigheter», sier Clinton, som advarer om at internettsensur også kan kvele økonomisk vekst og utvikling og at slike tiltak til slutt vil mislykkes: «De kan holde folk tilbake en stund, men ikke for alltid.»

Men USA har selv et svært anstrengt forhold til nettfenomener som WikiLeaks, som har publisert store mengder hemmelige amerikanske dokumenter. WikiLeaks’ publikasjon av telegrammer fra det amerikanske diplomatiet er Ifølge Clinton et resultat av «tyveri».

Clintons uttalelser kommer samtidig som en amerikansk domstol skal ta stilling til om amerikanske myndigheter skal få utlevert opplysninger om Twitter-kontoene til personer fra WikiLeaks, noe som blant annet får Julian Assange til å tordne mot USAs krav om å få utlevert opplysningene. «Det er et grovt angrep på privatlivets fred og ytringsfriheten til Twitters kunder», sier han.

Clinton advarer mot nettsensur

USAs justisdepartement i kamp mot ytringsfriheten

Twitter utfordret USA i Wikileaks-saken

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: