Demonstrasjon til støtte for Wikileaks


Julian Assange er i retten den 7.-8. februar. Her vil man blant annet vurdere hvor vidt han vil bli utlevert til Sverige, noe mange frykter vil markere begynnelsen på en utlevering til USA, hvor han kan risikere å bli fengslet i flere år, eller til og med henrettet. Stop the War har derfor arrangert demonstrasjon mandag den 7. februar til støtte for Wikileaks i London med blant annet apeller fra Tariq Ali, Jemima Khan, Tony Benn, John Rees og Joe Glenton.

Defend Wikileaks Rally 07 February 2011: Speeches

Wikileaks har selvsagt illustrert at det er mye vi ikke får vite. Det gjelder spesielt i nåtidens kriger, hvor opinionen er så viktig. En del amerikanere mener fortsatt at de tapte Vietnamkrigen på grunn av journalistenes og fotografenes rapportering om grusomhetene. Under den første Gulfkrigen hadde USA et jernhardt grep om informasjonen. Under senere kriger har de først og fremst tilbudt journalister å være «embedded with the forces», være sammen med troppene, slik at de identifiserer seg med dem og ser alt fra deres synsvinkel. Det er mye vi ikke får vite noe om.

Med John Pilgers ord: «What WikiLeaks has given us istruth, including rare and precious insight into how and why somany innocent people have suffered in reigns of terror disguisedas wars, and executed in our name.»

The war on WikiLeaks

“Eagle Guardian” and the Strange Case of the Leak Without Legs

“Eagle Guardian” and the Strange Case of the Leak Without Legs (Part Two)

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: