WikiLeaks bør få Nobels fredspris i 2011

WikiLeaks bør få Nobels fredspris i 2011, mener SVs stortingsrepresentant Snorre Valen.

Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) mener WikiLeaks bør få Nobels fredspris i 2011. ”WikiLeaks er en av dette århundrets viktigste bidragsytere til ytringsfrihet og gjennomsiktighet. Det er derfor en glede å nominere WikiLeaks til Nobels fredspris 2011”, skriver han i sitt forslag. Han trekker særlig fram WikiLeaks’ avsløringer av den tunisiske presidentfamiliens økonomiske disposisjoner som et bidrag til å ende et 24 år langt diktatur.

Valen viser også til at WikiLeaks siden 2006 har publisert millioner av dokumenter som myndigheter og organisasjoner har forsøkt å skjule for offentligheten. ”WikiLeaks har publisert og bidratt til å avsløre korrupsjonssaker, ulovligheter begått av regjeringer og selskaper, og kanskje viktigst avsløringer om ulovlig overvåking, krigsforbrytelser og tortur begått av en rekke stater”, skriver Valen.

Han legger vekt på at avsløringene har bidratt til økt forståelse av samfunnsstrukturer, samtidig som de også har bidratt til en betydelig debatt i verdenssamfunnet om grenser for ytringsfrihet, kunnskap og demokrati. ”Dette har i seg selv gjort at vi har fått en verden med større grad av åpenhet og følgelig demokratisering”, heter det i begrunnelsen.

WikiLeaks among nominees for Nobel Peace Prize

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: