Tirsdagens rettsmøte

I tirsdagens rettsmøte er det prosedyrespørsmål som skal behandles. Blant annet skal det fastsettes dato for rettsmøtet der selve utleveringskravet blir behandlet, trolig i begynnelsen av februar.

De to svenske kvinnene som anklager Julian Assange for voldtekt og seksuell tvang er en 31 år gammel feministisk aktivist og en 27 år gammel beundrer. Assange er ikke tiltalt, og sier hans advokater ikke har gitt noen beviser som støtter de svenske påstandene, som påtalemyndigheten sier ikke har noe å gjøre med aktivitetene til Wikileaks.

En hemmelig rapport fra svensk politis etterforskning av voldtektsanklagene mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har nå blitt lekket til pressen. Rapporten beskriver i detalj hendelsene 14. august som førte til voldtektsmistankene mot Assange.

Rapporten inneholder vitneutsagn fra de to kvinnene, som har anmeldt Assange for voldtekt, seksuell trakassering og tvang. Kvinnene hadde i utgangspunktet ikke til hensikt å gå til politiet med saken, før de snakket med hverandre og oppdaget at de hadde hatt like opplevelser, ifølge deres egne vitneutsagn som er gjengitt i rapporten. I tillegg kommer at kvinnene ville fortsette forholdet til Assange, til tross for påstandene om seksuell trakassering.

Assange mener det hele er en politisk konspirasjon for å få ham utlevert til USA. Men detaljene i politidokumentene og flere intervjuer gjort med personer tilknyttet saken, antyder at svensk politi har en sterkere sak enn Assanges tilhengere vil ha det til.

Disse anklager Assange

Det er ville vesten på nettet

– Et paradis for voldtektsmenn

Assanges advokat spår spionasjesiktelse i USA

Putin kritisk til pågripelse av WikiLeaks-grunnlegger

Assange løslatt mot kausjon

Assange takket tilhengerne etter løslatelsen

Politirapport om Assange-etterforskning lekket

Julian Assange saken

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: