NJ gir 10.000 til Wikileaks

Norsk Journalistlag (NJ) fordømmer angrepene på WikiLeaks, og sponset nettstedet med 10.000 kroner i slutten av desember for på den måten å vise norske journalisters støtte til WikiLeaks.

Kredittselskap som Teller og Visa stanser nå overføringen av økonomisk støtte til WikiLeaks, og følger dermed etter andre store aktører som MasterCard og PayPal. Dette skjer etter sterkt press fra amerikanske myndigheter og politikere, hvor enkelte sammenligner virksomheten WikiLeaks driver, med terror og spionasje.

«De nye angrepene fra kortselskaper, som struper tilgangen av midler til WikiLeaks, er svært alvorlig for frie medier og samfunnets tilgang til informasjon», sier NJs nestleder Thomas Spence.

NJ understreker behovet for vern av varslere, og for åpenhet i demokratiske samfunn. «Vi forventer at pengene kommer frem, og at ikke kommersielle betalingsformidlere opptrer politisk og stanser overføringen. Det vil i tilfelle være maktmisbruk og et overgrep mot yringsfriheten», sier nestleder Thomas Spence.

Støtteuttalelse til WikiLeaks

IFJ fordømmer politiske reaksjoner mot Wikileaks

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: