Julian Assange kommer ut med sin egen autobiografi – For å holde Wikileaks «flytende» økonomisk

https://i2.wp.com/blogadocious.net/wp-content/uploads/535486_ASSANGE_Book.jpg

I et forsøk på å skaffe til veie penger til Wikileaks har Julian Assange gått i gang med å skrive en autobiografi. Han har blant annet arbeidet med for å få til en avtale med et forlag i New York, Alfred A. Knopf, Inc. Ifølge avtalen 800.000 dollar fra Knopf i tillegg til 500.000 dollar fra det britiske forlaget Canongate.

“Jeg vil ikke skrive denne boka, men jeg må,” sa Julian. “Jeg har allerede brukt 200.000 pund for kostnader i forhold til rettssaken og jeg trenger å forsvare meg selv og å holde Wikileaks flytende.” Disse pengene gikk til å betale kausjon.

Assange har vunnet global anerkjennelse basert på lekkede materialer av klassifisert natur fra USA. Dette samtidig som han har vært omringet av intense juridiske problemer som stammer fra lekkasjenes natur, samt fra to kvinner som han skal ha hatt sex med.

Alfred A. Knopf – Wikipedia

Random House – Wikipedia

Canongate Books – Wikipedia

Norsk utgivelse

Font forlag, som har tre ansatte, har fått rettighetene til å gi ut en norsk oversettelse av WikiLeaks-sjefen Julian Assanges kommende bok, som skal handle om hans liv, men også om dannelsen og filosofien bak WikiLeaks. Det er ikke stilt vilkår for utgivelsen, annet enn at det vil være lagt lokk på innholdet fram til boka lanseres. Han sier selv det foreligger en skisse på om lag 300 sider, men han skriver fortsatt på boken, som skal være klar til utgivelse i minst ti land i slutten av april.

Font forlag, som er fem år gammelt og omsatte for 10 millioner kroner i 2009, har med sine tre ansatte fått oppdraget å sørge for den norske oversettelsen, og forlaget slapp konkurranse fra andre forlag. ”Vi har fått retten til å utgi boken etter en helt alminnelig kontakt med rettighetshaveren. Det er litt overraskende at det var slik, men kanskje var det fordi vi var tidlig ute. Det har ikke vært noen stor auksjon, og det er lite som tyder på at andre norske forlag har vært på banen”, sier forlegger Halfdan W. Freihow.

Font Forlags pressemelding:

Font Forlag har sikret seg de norske rettighetene til Julian Assanges varslede bok om WikiLeaks. Boken, som har fått arbeidstittelen WikiLeaks vs verden – min historie, vil bli utgitt samtidig i en rekke land i april 2011.

Foruten Norge er rettigheter foreløpig solgt til Storbritannia (Canongate), Australia (Text), USA (Knopf), Italia (Feltrinelli), Tyskland (Kiepenheuer und Witsch), Frankrike (Laffont), Spania (Mondadori), Holland (De Geus), Portugal (Objectiva), Sverige (Norstedts), Catalonia (Ara Llibres) og Brasil (Companhia das Letras).

Gjennom sin virksomhet har WikiLeaks bidratt til å omdefinere det globale synet på journalistikk, og dermed gitt oss en ny forståelse for hvordan informasjon kan og bør spres. Julian Assange, den visjonære drivkraften bak dette nye publiseringsfenomenet, har en unik innsikt i hvordan WikiLeaks er blitt til en av vår tids mest innflytelsesrike og fryktløse nyhetsformidlere.

I denne avslørende beretningen vil han redegjøre for filosofien som ligger til grunn for den statsløse og banebrytende medieorganisasjonen. Han vil også trekke på sin egen fascinerende livshistorie og by på innblikk i den viltre drivkraften som har tvunget oss alle til en radikal nytenkning om grunnleggende fenomener som åpenhet, ytringsfrihet, demokrati og statsmakt.

”Jeg håper denne boken vil bli et av dokumentene som forener vår generasjon. I denne svært personlige boken vil jeg redegjøre for vår globale kamp for å fremtvinge et nytt forhold mellom folkene og deres regjeringer.” – Julian Assange

For mer informasjon, vennligst kontakt Halfdan W. Freihow, halfdan@fontforlag.no – 52832068/91601924

WikiLeaks – Julian Assange Signs $1m Book Deal

Font forlag – Wikipedia

Font Forlag | Facebook

Font Forlag (FontForlag) on Twitter

Font Forlag

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: