Faglig støtte til Wikileaks

...

Fagforbundets leder Jan Davidsen mener det er veldig alvorlig at kortselskaper stanser overføring av penger til Wikileaks, noe som også gir problemer for Fagforbundet.

I Norge gir Fagforbundet bevilger 25.000 kroner til Wikileaks. Forbundet mener at nettstedet fritt må få legge fram den informasjonen de får tilgang på og at forsøkene på å begrense mulighetene for nettstedet til å formidle informasjon, er et angrep på ytringsfriheten.

”Det er svært alvorlig at kortselskaper stanser tilgangen av midler til Wikileaks, blant annet etter press fra amerikanske myndigheter og politikere. Dette hører ikke hjemme i åpne demokratier”, sier forbundsleder Jan Davidsen til forbundets egne nettsider.

”Vi synes dette var en upassende maktedemonstrasjon og vi ønsker å markere vår støtte. Demokratiet må også fungere på dette området”, sier informasjonssjef i Fagforbundet, Tone Zander, og legger til at Fagforbundet sliter med å få overført pengene til Wikileaks, men at de prøver å finne en løsning.

Julian Assanges australske advokat, Rob Stary, mottar nyt pressekort til Assange fra Louise Connor i det australske journalistforbundet og Ged Kearney (t.h.), leder for australsk LO (ACTU). (Foto: ACTU)

Julian Assanges australske advokat, Rob Stary, mottar nytt pressekort til Wikileaks-sjefen fra Louise Connor i det australske journalistforbundet og Ged Kearney (t.h.), leder for australsk LO (ACTU).

Ved en seremoni utenfor avisa The Age i Melbourne utstedte lederen i Australsk LO, Ged Kearney, medlemskort for 2011 i det australske journalistforbundet til Julian Assange.

Bakgrunnen for denne demonstrative fornyingen av medlemskapet er at Assange de siste månedene har hatt problemer med å få betalt sin medlemskontingent, siden kredittkort er blitt inndratt og konti frosset. Med dagens seremoni ønsker fagbevegelsen å markere at han fortsatt er fullverdig medlem.

”Vi har skrevet ut nytt medlemskort til ham og tilbyr ham full støtte fra forbundet” sa Louise Connor fra Journalistforbundet i delstaten Victoria. Hun karakteriserte forfølgelsen av Assange som et forsøk på å undergrave offentlighetens rett til å vite.

Også LO-leder Ged Kearney var klar i sin støtte til Assange og Wikileaks: ”Wikileaks gjør ganske enkelt det media har gjort i hundrevis av år; å frigi informasjon som er av offentlig interesse. Julian Assanges rettigheter må respekteres på linje med andre journalisters rettigheter. Wikileaks har ikke brutt noen australsk lov, og som australsk borger burde Assange motta støtte fra sin regjering, ikke forhåndsdømming”, sa Kearney.

Fagforbundet støtter WikiLeaks – bevilger 25.000 kroner

Fagbevegelsen i Australia støtter Wikileaks

 

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: