WikiLeaks-overføringer ikke i strid med reglene

Siden midnatt 7. desember har Wikileaks vært uten mulighet til å motta donasjoner fra Visa- og MasterCard-brukere. Nedstengningen ble effektuert av det norske-danske betalingsformidlingsselskapet Teller på oppdrag fra Visa Europe. ”Våre beregninger basert på donasjonene uken før nedstengningen viser at vi kan ha tapt 566.000 på bare én uke”, sier Julian Assange.

Etter sine undersøkelser varslet Teller ved årsskiftet at det var klare for å gjenoppta overføringer til Wikileaks, fordi det ikke var «gjort funn som tyder på at Sunshine Press, som ifølge egne opplysninger er Wikileaks mediearm, opererer i strid med Visas regelverk, eller nasjonal lov på Island.»

Teller konkluderte med andre ord med at Sunshine Press på Island ikke har gjort noe galt ved å overføre penger til Wikileaks. Men Teller kan ikke tillate nye overføringer før Visa gir dem lov til det, og Visa opplyser hverken hva som kan være problemet, hva eksakt de gransker eller gir noen informasjon om tidsperspektivet på granskningen.

Wikileaks er fremdeles strupet av Visa, Teller og visstnok også andre pengeformidlingsselskaper og fortsetter derfor å tape penger – Er det dette man kaller økonomisk krigføring?

Stanser alle overføringer til WikiLeaks

– WikiLeaks-overføringer ikke i strid med reglene

Visa vil ikke snakke om Wikileaks-sperring

Datacell vil nå saksøke Teller

Frikjenner norske Teller

Skriftlig spørsmål fra Hans Olav Syversen (KrF) til finansministeren

Hans Olav Syversen (KrF): Det norsk-danske finanskonsernet Teller stanser nå alle kredittkortutbetalinger til varslernettstedet WikiLeaks på vegne av kortselskapene Visa og Mastercard ifølge Dagens Næringsliv. Dette skjer uten at det foreligger dokumentasjon på at WikiLeaks har gjort noe straffbart. Med hvilken hjemmel i loven kan Teller gjøre dette, og vil statsråden foreta seg noe for å sikre at Teller ikke misbruker sin markedsmakt?

Skriftlig spørsmål fra Hans Olav Syversen (KrF) til finansministeren

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: