Bank of America starter egen kontraspionasje gruppe

Verdien av aksjene i Bank of America falt etter at Julian Assange i et intervju, hvor han hevder de lekkede dokumentene vil synliggjøre ”korrupsjonens økosystem”, med magasinet Forbes tidlig i november hevdet at mange tusen interndokumenter fra en stor amerikansk bank vil bli offentliggjort over nyttår. Det ble gjort spekulasjoner om at det var Bank of America som ville bli Wikileaks neste offer.

Assange spådde at materialet vil få svært alvorlige konsekvenser for én eller to banker og utløse krav om etterforskning og reformer, noe som førte til at verdien av aksjene i Bank of America falt over 3 prosent. Dette på tross for at Assange ikke har røpet hvilken bank det dreier seg om førte spekulasjoner om at dokumentene stammer fra.

Bank of America, en av USAs førende banker, stoppet senere i desember transaksjoner for Wikileaks. Bank of America innstilte alle transaksjoner for Wikileaks og gikk dermed sammen med andre institusjoner, som nekter at servicere den omstridte hjemmesiden, som har offentliggjort fortrolige dokumenter fra det amerikanske diplomati, slik som MasterCard, PayPal, Visa Europe og andre.

Assange fordømmer hva han kaller “en ny form for McCarthyisme” i det amerikanske erhvervsliv. ”Det er en ny form for Business-McCarthyisme hvor man forsøker å frata vår organisasjon de pengene som den har bruk for og hvor man forsøker å frata meg de pengene som mine advokater har bruk for når de skal beskytte mot utlevering til USA”, sa Assange i en kommentar til erklæringen fra Bank of America.

I et intervju fra oktober 2009 sa Assange til Computer World at Wikileaks hadde informasjon hentet fra en 5GB harddisk fra Bank of America, men det tok frem til november 2010 for nyheten å synke inn i banken, hvor de nå har lansert en intern etterforskning i et forsøk på å finne ut innholdet og kilden til den påståtte lekkasjen. Bank of America har nå med andre ord gått inn i en fullskala kontraspionasje.

”Hvis noe skulle skje vil vi stå klare for å kunne takle det”, sa en som jobber i banken. ”Man vil vite hvilke valg man har før det hele kommer ut heller enn å måtte bestemme seg der og da.” 15-20 bankfunksjonærer, sammen med konsultfirmaet Booz Allen Hamilton, vil ”se igjennom tusener av dokumenter i tilfelle de skulle bli offentliggjort, gå gjennom alle saker hvor en computer har manglet og jakte på et hvert tegn som viser at systemet kan ha blitt kompromittert.”

Så langt har ikke gruppen funnet kilden for lekkasjen. Vedrørende innholdet sies det at kontraspionasjegruppen fokuserer på bankens erhvervelsen av Merrill Lynch, som ble etterforsket av SEC i 2009 og 2010, sammen mned bankens erhvervelse av det skrantende pantelånsgiganten Countrywide Financial i 2008.

Ifølge et intervju i Computer World interview er årsaken til at man velger å publisere disse dokumentene den at saken må presenteres på en bra måte. ”Det er et vanskelig problem. Vi kunne ha dupe tut alt materialet i en gigantisk Zip file, men vi vet at dette ville ha hatt begrenset innvirkning. For å ha dette må det være lett for folk å søke opp inform,asjonen og å få noe ut av den.”

Facing Threat From WikiLeaks, Bank Plays Defense

WikiLeaks Targeting Bank Of America? Interview Suggests Mega-Bank May Be Next

Bank Of America Stock Takes Hit After WikiLeaks Rumors, Then Rebounds

Bank Of America Sets Up WikiLeaks Defense Team

Bank Of America’s Mistaken Foreclosure Reportedly Ruins Couple’s Finances

Bank Of America Takes Multi-Billion Charge Off To Deal With Mortgage Woes

SE: 4closureFraud.org

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: