Cyberkrigen fortsetter: Operation Payback blir til Leakspin

Anonymous

File:Leakspin logo.png

Operation Leakspin

File:OperationLeakspin.jpg

Anonymous. Aktivistnetværket har fundet sig et symbol i Guy Fawkes-masken, udødeliggjort i værket 'V for Vendetta'. Billedet er et skærmdump fra en af 'Anonymous'- videoerne. - Foto: Anonymous
Popkultur. Hackerne i Anonymous er glade for popkulturelle referencer. Her til Allan Mores Guy Fawkes-bemaskede helt, V, fra den dystopiske 80'er-serie 'V - for Vendetta'. Hackerne bruger masken til demonstrationen og når de lægger videoer på youtube. - Foto: EVERT ELZINGA/AP

Anonymous International – Aktivistnettverket har funnet seg et symbol i Guy Fawkes-masken, udødeliggjort i verket V for Vendetta.

Husk:

Vi er Anonymous.
Vi er Legion.
Vi tilgir ikke.
Vi glemmer ikke.

Operation Payback eller Operation Avenge Assange

WikiLeaks: Anonymous hierarchy emerges

Anonymous og Operation Leakspin på TV2

Anonymous, som i de siste ukene har angrepet store selskapers hjemmesider, slik som Mastercard, Visa og Paypal, i sympati med Wikileaks, tar nå et nytt våpen i bruk.

Mens man hittil har brukt DDOS-angreb til å legge hjemmesider ned ved å overbelaste dem med en effekt, som svarer til, når billethjemmesider går ned under presset, fordi en populær kunstner kommer til byen, oppfordres nå cyberaktivistene til å skifte strategi fra Operation Payback til Operation Leakspin, som går ut på å bombardere nettet med ”sannheten”.

”Vi har i beste fall gitt dem et blått øye. Spillet har endret seg. Og når spillet endrer seg, må vi også endre våore strategier”, lyder det i oppfordringen. Men det løse nettverket Anonymous er så desentralt og anarkistisk bygd opp at ”spillet” ikke nødvendigvis endrer seg fordi noen av medlemmene ønsker det. Den nye oppfordringen ligner grafisk de foregående og fremgår av en hjemmeside, som tidligere har blitt brukt til å kommunisere Anonymous-oppfordringer.

Fraksjonen bak har tenkt seg å skifte over til å bruke lovlige midler i informasjonskrigen fremover, nemlig å offentliggjøre referater av de mest interessante Cablegate-dokumentene tilfeldige steder på nettet. ”Finn kun de beste, minst eksponerte lekkasjer. Offentliggjør referater av dem inklusivt hele kildematerialet. Oppfordr leseren til å lese mer (…)”, lyder oppfordringen. Og videre: ”Brug villedende tags (søkeord), alt fra ”Tea Party” til ”Bieber”. Offentliggjør bruddstykker av lekkasjene over det hele. I nyhetskommentarer, fan-forumer osv”, skriver Anonymous-fraksjonen.

Leakspin representerer et skarpt brudd med taktikene til Operation Payback. Heller enn å angripe det man anser som fiender av pro-Wikileaks bevegelsen blir nå fokuset på å få frem materialet i den offentlige sfære, noe som potensielt kan lede til aktuelle mediemeldinger og mer fokus på sakene som dokumentene inkluderer heller enn moral eller sensibiliteten av DDoS angrep som en form for protest eller Julian Assanges juridiske forhold.

Det er ikke klart om Operation Leakspin deltagerne arbeider for å skape en massiv global protestbevegelse, slik som Anonymous’ Project Chanology. Flere Wikileaks-tematiserte demonstrasjoner har pågått globalt, men disse synes å være isolerte bevegelser.

Som med alle andre Anonymous kampanjer har også Operation Leakspin oppstått i en ad-hoc fashion og har hverken et sentralisert lederskap eller en kommandostruktur. På grunn av sin desentraliserte natur inkluderer prosjektet flere uavhengige websider, og det vites ikke noe om i hvilken grad disse websidene er koordinert, hvis de i det hele tatt er det:

Ettersom Wikileaks og Julian Assange potensielt kan bli offer for kriminaletterforskning i USA i forbindelse med publiseringen av de klassifiserte dokumentene så er det en mulighet for at også Leakspin deltagere kan risikere forfølgelse. På tross av at arrestasjoner har funnet sted i forbindelse med andre pro-Wikileaks aksjoner har det ennå ikke blitt rappportert om noen Leakspin websider eller aktivister som har blitt ettersøkt.

Det er fortsatt uklart hvor hvor mye støtte Operation Leakspin har vunnet i Anonymous samfunnet og hvor mange som vil følge oppfordringen, som også formidles på videoer der alle bruker Guy Fawkes-masken udødeliggjort i verket V for Vendetta, som symbol. Det går rykter om at Anonymous-tilhengere vil angripe britiske hjemmesider alt ettersom hva det britiske rettssystem avgjør i saken om Julian Assanges utlevering til Sverige. Tidligere har medlemmer av gruppen blant annet angrepet de svenske påklagernes sider.

Se opfordringen her

Oppfordringen: her (aksjonens hjemmeside) og her (Youtube)

Cyberkrig fortsætter: Operation Payback bliver til LeakspinLæs artikel hos PC World

Hær af net-drillenørder er endt i storpolitisk spilOfficial website

Mission: Leakflood

Anonymous International angriper faksnumre

En tredje Anonymous-aksjon, som kan være en underdel av Leakspin, blir også omtalt rundt omkring på nettet. I en oppfordring som har titlen Mission: Leakflood oppfordres aktivister til å bruke gratis faxhjemmesider til å spamme de selskaper som har blitt angrepet med DDOS-agrep tidligere. Man oppfordres til å sende faxer til numre hos Amazon.com, som ikke ville legge serverplass til Wikileaks, i tillegg til Mastercard, Visa, Paypal og softwarevirksomheten Tableau Software.

”Send faxer med tilfeldige Wikileaks-kabler, brev fra Anonymous, Guy Fawkes-masker, og WikiLeaks-logoer til mål-faxnumrene hele dagen lang”, står det i oppfordringen som understreker at faxerne skal være ”respektfulle”.

Operation Paperstorm

Denne oerasjonen, som går ut på å henge opp pro-WikiLeaks klistremerker og plakater i den fysiske verden, er et annet prosjekt.

Andre Anonymous operasjoner:

Operation Overlord

Operation Overlord var kodenavnet for de alliertes operasjon som lanserte invasjonen av det tyskokkuperte Vest Europa under andre verdenskrig. Nå er det også navnet på Anonymous nettverkets nylige angrep på Gawker websider i USA, noe som førte til at email addresser og passord til mer enn 1.3 millioner Gawker, en blogg med base i New York City som skriver om seg selv at er ”kilden for daglig Manhattan medienyheter og sladder med fokus på kjendiser og medieindustrien”, brukere ble offentliggjort og avlet frem spam-angrep på Twitter. Dette som en hevn for skittsnakk gjort av dets britiske eier, Nick Denton, vedrørende messageboard 4chan, som er populær blant Anonymous medlemmer. Saken blir nå etterforsket av FBI.

Operation Bling

Wikileaks relatert:

Find de gode WikiLeaks-historier

Her kan du finde dokumenterne fra WikiLeaks

Se de nyeste WikiLeaks-afsløringer

Operation Avenge AssangeOperation Payback

Anonymous: Operation Payback/BoA

Følg Anonymous og “Operation Payback” “live” på twitter

Project Chanology

Julian Assange

United States diplomatic cables leak

Reactions to the United States diplomatic cables leak

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: