CIA med egen WikiLeaks Task Force (WTF)

Den amerikanske etterrretningsorganisasjonen CIA har i liten grad blitt direkte berørt av lekkasjene, men skal nå finne ut om avsløringene kan skade derse arbeid i framtiden.

Varslernettstedet Wikileaks’ offentliggjøring av flere hundre tusen diplomatiske notater har skapt oppstandelse i den diplomatiske verden. Flere av USAs ambassadører har fått sine fortrolige og hemmelighetsstemplede vurderinger av fremmede statsledere og politikere brettet ut i internasjonale medier, og mye av maktspillet som har foregått i kulissene, har blitt løftet fram i lyset.

CIA har nå derfor satt opp en egen arbeidsgruppe, en WikiLeaks Task Force (WTF) enhet, for å vurdere skadeomfanget av de 250.000 lekkede dokummentene som Wikileaks har kommet med, samt hvordan lekkasjene kan påvirke deres arbeid.

En av organisasjonens hovedbekymringer skal være om dokumentlekkasjene kan gjøre det vanskeligere å rekruttere informanter og agenter i framtiden. ”CIA-sjefen har bedt arbeidsgruppa om å undersøke hvorvidt den siste offentliggjøringen av Wikileaks-dokumenter kan påvirke organisasjonens internasjonale forhold eller operasjoner”, sier CIA-talsmann George Little.

CIA har selv i liten grad blitt berørt av de omfattende lekkasjene. Hovedgrunnen er at organisasjonen har vært tilbakeholdne med å utveksle informasjon med andre etterretningsorganisasjoner og internasjonale alliansepartnere. Så sent som for to år siden avslo organisasjonen en forespørsel om å gjøre flere av sine etterretningsrapporter tilgjengelige på det amerikanske forsvarsdepartementets nettverk. I tillegg må det sies at de lekkede Wikileaks dokumentene ikke er stemplet «topp-hemmelige».

WTF? OMG, LOL! CIA gives WikiLeaks taskforce naughty name

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: