WikiLeaks mister nok en inntektskilde: Bank of America

USAs største bank sluttet seg lørdag til en voksende gruppe med selskaper som har stanset transaksjonene til Wikileaks, der i blant MasterCard, PayPal og Visa. Julian Assange anklager Bank of America for å drive med ”forretnings-mccarthyisme” etter at banken stanset alle transaksjoner til nettstedet.

”Avgjørelsen er basert på vår fornuftige overbevisning om at Wikileaks kan være involvert i aktiviteter som blant annet er i uoverensstemmelse med våre interne retningslinjer for å utføre betalinger”, heter det i en uttalelse fra banken.

Assange mener det pågår en forretningsmessig heksejakt mot nettstedet, og hevder livet hans står i fare. ”Det finnes en ny type forretnings-mccarthyisme i USA i et forsøk på å ta fra denne organisasjonen finansene den trenger, å ta fra meg personlig finansene advokatene mine trenger for å beskytte meg mot en utvisning til USA eller Sverige”, sier Assange.

Mccarthyisme henspiller på tidligere senator Joseph McCarthys heksejakt på ”kommunister” i USA på 1940- og 1950-tallet. McCarthy stemplet alle som tenkte og snakket på en måte han ikke likte, som kommunister. Mccarthyisme er senere blitt et synonym for politisk heksejakt eller høyrevridd fanatisme.

I begynnelsen av desember sa WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange i et intervju med magasinet Forbes at mange tusen interne dokumenter fra en amerikansk storbank ville bli offentliggjort over nyttår. Det har ført til spekulasjoner om at Bank of America blir varslernettstedets neste offer.

Straks etter at det lørdag ble kjent at banken stanser overføringer til nettstedet, reagerte WikiLeaks med å oppfordre til boikott av banken. ”Vi ber om at alle mennesker som elsker frihet, stenger kontoene sine i Bank of America”, skriver nettstedet på sin Twitter-konto. ”Gjør ditt selskap forretninger med Bank of America? Vårt råd er å plassere midlene dine på et sikrere sted”, tvitrer WikiLeaks videre, og gir liv til spekulasjonene om at banken faktisk kan være nettstedets neste offer.

Assange har allerede beskyldt Visa, MasterCard og PayPal for å være instrumenter for amerikansk utenrikspolitikk.

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: