Norske bibliotek støtter Wikileaks

De fire største bibliotekorganisasjonene i Norge støtter Wikileaks og mener at lekkasjene bidrar til økt innsyn for allmennheten. ”Forsøkene på å stenge Wikileaks kan true informasjonsfriheten”, heter det i en felles uttalelse fra bibliotekene og deres ansatte. Det understrekes at bibliotekenes grunnleggende oppgave er å tilby informasjon, også på nett og også den som er maktkritisk.

“Vi tar ikke stilling til den pågående saken mot Julian Assange eller til innholdet i dokumentene som Wikileaks har formidlet til mediene. I bibliotekkretser har det vært mye diskusjon rundt dette nettstedet”, sier lederen av Norsk bibliotekforening, Svein Arne Tinnesand.

I USA er bibliotekene sterkt engasjert i den pågående striden. Føderale myndigheter har fordømt Wikileaks og pålagt bibliotekene å legge inn filtre på sine publikumsmaskiner for å blokkere adgang til nettstedet.

De fire norske organisasjonene sier at åpne samfunn hindrer korrupsjon og maktmisbruk, og hevder at forsøkene på å stenge WikiLeaks er forhastet og uten grunnlag i noen rettskjennelser. Bibliotekene i Norge sier at dette materialet skal være tilgjengelig for publikum, på linje med annet stoff, så lenge det er innenfor lovens rammer.

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: