Apple trekker Wikileaks app

WikiLeaksApplicationPost.jpg

Et nytt selskap synes å ha blitt med i den økende rekken av dem som nekter å samarbeide med Wikileaks. Kun det at det i dette tilfelle ikke er Wikileaks som direkte blir angrepet, men en smart telefon app som gir tilgang til Wikileaks siden.

Apple trakk ifølge Igor Barinov, som leder det Moskvabaserte selskapet Hint Solutions, Hint Solutions’ $1.99 Wikileaks app, som delvis var laget for å sikre uforstyrret tilgang på Wikileaks på tross av at siden ville vært nede, fra sin App butikk.

“Wikileaks app vil fortsette med å levere nytt innhold og lekkede dokumenter uansett om den opprinnelige Wikileakssiden blir offer for koordinerte angrep og serveravbrytelser,” skrev Barinov i en pressemelding som beskrev den nye app. Barinov har erklært at 1 dollar fra hver app skulle gå til internettprosjekter som fremmet ytringsfriheten, men ikke spesifisert hvilke organisasjoner som ville motta pengene.

Apple har ikke gitt Barinov noen spesifikk årsak til sin bestemmelse, men Apple talsperson Trudy Muller sa man hadde valgte å trekke app ”fordi den brøt med utviklingsguidelines.” Hun sa ikke hva Wikileaks app gjorde brudd på, men sa at alle apps “må følge alle lokale lover og ikke på noen måte skade et individ eller gruppe.”

Men for dem som har blitt ofre for fjerningen av Wikileaks app finnes det andre løsninger. Wikileaks appen en ennå tilgjengelig for nedlasting på Android telefoner (Det er minst et halvt dusin Wikileaks relaterte apps for Android brukere).

Truthseeker

Og Truthseeker, som ifølge app beskrivelsen ikke har noen politisk agenda, er en gratis iPhone app som aggregerer nyheter, podcasts osv fra alternative kilder, hvor av en av kildene er Wikileaks. «Truthseeker gir deg kun tilgang til nyhetene bak nyhetene og lar det være opp til den enkelte å trekke konklusjoner», står det i beskrivelsen.

Apple Pulls App That Provided Access to WikiLeaks

WikiLeaks App yanked from iTunes Store

Apple Blocked the WikiLeaks App, but Truthseeker Is Still Available

Instant Access to Wikileaks on iPhone and iPad; New App Tops the Charts, Funds Internet Freedom

Androlib.com: Wikileaks

Truthseeker

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: