Jonas Braathen og Wikileaks.no

http://www.dagsavisen.no/wikileaks/

19 år gamle Jonas Braathen fra Sarpsborg, men som nå er bosatt i Trondheim, er ifølge Norids domeneregister innehaver av nettadressen Wikileaks.no, som han registrerte i 2009 og som han nå bruker til å speile Wikileaks’ sentrale nettsted. Han registrerte nettadressen hos selskapet Domeneshop i Oslo.

Styreformann Dag Øien opplyser at selskapet ikke har fått henvendelser fra noen som ønsker nettstedet sperret. ”Det skal mye til å stanse en slik tjeneste. Vi måtte i så fall se nærmere på hvilken argumentasjon som ble brukt. En sperring krever en klar juridisk begrunnelse”, sier Øien.

”Jeg har mottatt e-post fra flere som takker for at jeg registrerte domenet, samt en IT-bedrift i Tromsø som tilbød seg å bistå i forbindelse med opprettholdelse og beskyttelse av nettstedet. Heldigvis er det tusenvis av engasjerte som har satt opp speilsider, slik at sensur av Wikileaks er så å si umulig”, sier Braathen, som mener det er viktig at Wikileaks ikke blir kneblet.

”Wikileaks gjør det enkelt for dem som sitter inne med informasjon om uetiske handlinger å gjøre den offentlig kjent, uten at kilden selv blir pekt ut som budbringer. Bare mengden informasjon som er blitt sendt inn til Wikileaks, forteller oss at det er et stort behov for en slik aktør. Wikileaks lar seg ikke true av makten og bringer oss et skritt nærmere ekte pressefrihet”, sier Braathen.

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: