Forfalsket lekkasje i Pakistan

Flere pakistanske medier var fredag nødt til å trekke tilbake en artikkel basert på falske diplomatiske brev. The News hevdet torsdag at amerikanske diplomatbrev offentliggjort av WikiLeaks viste at indiske spioner støtter militante islamister nordvest og sørvest i Pakistan og at amerikanske diplomater skal ha stemplet indiske generaler som «folkemordere.»

Med datolinje fra Washington skrev avisen hvordan amerikanske diplomater betraktet en av Indias generaler som ”inkompetent” og en ”nerd”, og en annen som ”selvopptatt, gretten og sær” og at han ”knapt ble tålt” av sine underordnede. En annen general ble sammenlignet med den avdøde serbiske lederen Slobodan Milosevic ”med hensyn til å ha slaktet muslimer gjennom krigsforbrytelser i indisk Kashmir.”

Men fredag skrev The News at ”ved videre undersøkelser fant vi ut fra våre kilder at historien er tvilsom og kan ha blitt plantet.” The News skriver videre at rapporten stammet fra et lokalt nettsted som er ”kjent for sine tette bånd til visse etterretningsorganisasjoner.”

India og Pakistan har utkjempet tre kriger siden de ble uavhengige fra Storbritannia i 1947, og Pakistans mektige militæretablissement fortsetter å betrakte India som den største trusselen mot landet, tross Talibanopprøret langs grensen til Afghanistan.

Flere pakistanske aviser rapporterte om saken torsdag, og krediterte nyhetsbyrået Online i Islamabad som kilde. En resepsjonist nektet fredag å videreformidle AFPs samtale til redaktørene. Engelskspråklige The Express Tribune trakk også tilbake historien på forsiden, og skrev at den ”beklager dypt å ha offentliggjort denne artikkelen uten å få den bekrefter, og ber på det sterkeste om unnskyldninger for vansker det kan ha skapt.”

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: