Bakvask og forfølgelse av Wikileaks grunnlegger

https://i1.wp.com/www.cbsnews.com/i/tim/2010/12/01/image7104480x_370x278.jpg

https://i2.wp.com/www.geekosystem.com/wp-content/uploads/2010/09/rape-wikileaks.png

https://i0.wp.com/en.comunicas.org/files/2010/11/Julian-Assange.jpg

Den internasjonale jakten på Julian Assange for sexforbrytelser i Sverige, som ifølge Wikileaks lekkede dokumenter har fått skryt for at de på tross av å ikke være med i NATO er et land som USA har et meget bra samarbeid med, skal stamme fra en kondom som sprakk. Det handler med andre ord ikke om voldtekt.

Assange skal ha vedgått å ha hatt sex, men fra begynnelsen ha understreket at ”anklagene rettet mot ham i Sverige er en del av en svertekampanje for å ta punsjen ut av lekkasjene på nettstedet”, ifølge Klassekampen.

Mens norske og svenske aviser har skjermet de to kvinnenes identitet har bloggosfæren og nettet flommet over av bilder og spekulasjoner om dem og hva deres motiver for å gå til politiet har vært. Blant de mer spektakulære påstandene er forbindelsen mellom den ene kvinnen som Assange er ettersøkt for å ha brukt ulovelig tvang mot og høyreekstreme eksilkubanere.

Kvinnen, som er en 31-år gammel blond akademiker og medlem av det sosialdemokratiske partiet av kubansk herkomst, skal ha kontakter som leder til Carlos Alberto Montaner, med nære forbindelser i CIA. Montaner er en viktig alliert for den feministiske anticastrogruppen Las Damas de Blanco, Kvinnene i hvitt. Kvinnen som anklager Assange har selv vært aktiv i denne gruppen, hvor også CIA agenten Luis Posada Carriles er blant støttespillerne. Hun skal være kjent for sine radikale feministperspektiv og har skrevet en tekst om hvordan man kan ta hevn mot menn og har blitt kastet ut av Cuba for undergravende virksomhet.

Ifølge Assanges London advokat, Mark Stephens, fortalte de svenske påtalerne at Assange ikke er tiltalt for voldtekt, slik det tidligere har blitt hevdet, men for hva man har valgt å kalle for ”sex by surprise,” som blir sagt å involvere en bot på 5000 kronor, eller rundt 715 pund. Det er dette Assange har blitt utstedt en ”red notice” av Interpol for, noe som har gjort at han har blitt internasjonalt ”jaktet” på.

”Vi vet ikke engang hva “sex by surprise” betyr, og de har ikke fortalt oss det,” sa Stephens, kun timer etter at sveriges høyesterett nektet å godkjenne Assanges forespørsel om å forhidre en arrestasjonsordre fra å bli satt imot ham for anklager om sexforbytelser.

”Uansett hva “sex by surprise” er så er det kun en forbrytelse i Sverige, og ikke i Storbritannia USA, eller til og med i Ibiza,” sier Stephens. ”Jeg føler som om jeg befinner meg i en surrealistisk svensk film og blir truet av bisarre troll. Påtalerne har ikke spurt om å få møte Julian, aldri spurt om å få snakket med ham og han ikke blitt dømt for noe. Han blir fortalt at han er ønsket for å bli forhørt, men han kjenner ikke til forholdene rundt anklagene mot ham.”

Den merkverdige historien om Assanges korte utskeielser med to svenske damer under en tredagersperiode i midten av august – og avgjørelsene gjort av tre ulike påtalere for først å avvise voldtektsanklagene gjort av kvinnene for deretter å gjenåpne sakene – har flere dreininger, vendinger og konspirasjonsteorier enn noen annen av Stieg Larssons bestselgere.

Saken er skreddersydd for dem som tror Assange har blitt satt opp i Sverige av mørke CIA-støttede operativer som vil ha ham bakvasket eller brakt til taushet for hans arbeid rundt Wikileaks dokumentene. Men andre hevder Assange, som benekter å ha gjort noe ulovelig og at det var enighet rundt det å ha sex, kan ha oversett Sveriges uvanlige voldtektslover, som blir ansett for å være pro-feministiske på grunn av tyngden gitt saker rundt enighet når det kommer til sexuell aktivitet – inkludert bruk av kondom eller ikke.

Disse anklager Assange

‘Sex by Surprise’ at Heart of Assange Criminal Probe

Assange Accuser Worked with US-Funded, CIA-Tied Anti-Castro Group

When it comes to Assange rape case, the Swedes are making it up as they go along

Julian Assange, Guilty in Sweden of Sex by Surprise; Wanted by INTERPOL for Condom Questions

Lawyer: Sweden investigating Assange for sex without condom

Assange will fight return to Sweden, says lawyer

BBC News – Wikileaks: Julian Assange v Sweden’s broad sexual laws

Sweden Goes After Assange For Sex-Without-A-Condom, While Royal Family Battles Sex And Nazism Scandals

Wikileaks chief: What will he do next?

Something is Rotten: The Strange Case of Interpol’s Red Alert on Assange, and the US Attack on WikiLeaks


Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: