Operation Payback eller Operation Avenge Assange

MasterCard har stanset alle pengeoverføringer til varslernettstedet WikiLeaks. Det samme har Visa og nettbetalingstjenesten PayPal

NEDE: Nettsiden visa.com gikk ned onsdag kveld. Denne feilmeldingen var alt som kom opp. Foto: Skjermdump

Nettsiden visa.com gikk ned onsdag kveld. Denne feilmeldingen var alt som kom opp

– Visa utsatt for Wiki-hevn

Nettsiden Mastercard gikk ned onsdag formiddag. Det er ikke mulig å komme inn på nettsidene til Mastercard onsdag formiddag.

– Hackere har angrepet Mastercard

Fra 22.10-tiden onsdag kveld var det helt umulig å komme inn på visa.com. Det skjedde kort tid etter at det ble varslet angrep mot betalingskortgiganten. Visa stengte tidligere i uken alle forbindelser til Wikileaks, og angrepet skal være en hevn fra hackere som støtter det amerikanske varslernettstedet.

«Vi angriper visa.com om en time. Gjør klar våpnene», lød en melding som ble lagt ut på Twitter-profilen til en gruppe som kaller seg Anon_Operation, eller Anonymous International, som består av et verdensomspennende nettverk av hackere.

Anonymous internationally:

Our Message, Intentions, and Potential Targets:

«Those who deny freedom to others deserve it not for themselves.»

– Abraham Lincoln

«He who sacrifices freedom for security deserves neither.»

– Benjamin Franklin

Hello World. We are Anonymous. What you do or do not know about us is irrelevant. We have decided to write to you, the media, and all citizens of the free world at large to inform you of the message, our intentions, potential targets, and our ongoing peaceful campaign for freedom.

Se: Anonops History

ABC Nyheter logo

Mastercard, Visa Down: Anonymous Attack, Operation Avenge Assange

FBI Apparently Investigating Anonymous’ ‘Operation Payback’ Denial Of Service Attacks

Anonymous International, gruppen som sier de står bak angrepet mot Pay Pal, Visa og Mastercard, har lovet å angripe alle nettsteder som de mener har en anti-WikiLeaks-agenda i det man har valgt å kalle for Operasjon Payback eller eller Operation Avenge Assange.

Angrepet skal foregå ved at man overbelaster serverne til målene. Et såkalt Denial of Service-angrep (DoS), eller tjenestenektsangrep, som vil si at det sendes så mye trafikk til nettsidene at de ikke klarer å ta unna alt som kommer, men går i stå.

Anonymous bruker Twitter, nettsider og en egen chat for å invitere aktivister til å delta i aksjonene gjennom å laste ned et program på maskinen sin. Det er altså snakk om mange aktivister som går sammen mot et nettsted for å skape en overbelastning.

Facebook har nå kastet Anonymous ut fra nettsidene sine. Det samme har Twitter forsøkt å gjøre, men de har trolig opprettet en ny profil som fungerer. Anonymous har også varslet et angrep mot Twitter, som i tillegg til å forsøke å utestenge dem har tatt Wikileaks vekk fra sine populære emner.

Internettaktivistene i Anonymous setter mektige Wikileaks-motstandere ut av spill på nett. Selv hevder de at det er inspirert av amerikanske frihetsidealer som Benjamin Franklin og Abraham Lincoln.

«De er ikke organisert i noen struktur. Det er et anarki. Dette er mange personer med samme interesse som har slått seg sammen», sier Pål Arne Hoff som jobber med datasikkerhet i  Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.

Aktivistene i Anonymous er svært løst organisert. Hva de er, hvem de er, hvordan de jobber og hva de står for er i stadig endring. De ser seg selv som moderne borgerrettighetsforkjempere, og sammenligner aksjonsformen sin med sit-in aksjonene som Ghandi introduserte, og som universitetsstudenter i USA organiserte på slutten av 60-tallet. Men de har fått mindre og mindre tro på gateaktivisme og større tro på nettakstivisme for å få politisk gjennomslagskraft.

På sin egen blogg la Anonymous torsdag morgen ut en tekst for å forklare hvem de er og hva slags ideer de tror på. ”I en verden der stemmene våre ignoreres føler vi at vi ikke har noe annet valg enn å aksjonere direkte”, skriver Anonymous.

”Vårt budskap er enkelt: Ytringsfrihet. Anonymous arbeider på fredelig vis for ytringsfrihet over alt i alle former. Ytringsfrihet for internett, journalistikk, og borgere i verden. Uansett hva du tror eller sier, så jobber vi for deg”, skriver Anonymous, som lover å kjempe mot enhver form for kontroll av internett.

For å verne seg mot flere angrep fra Anonymous må utsatte myndigheter, selskap og enkeltpersoner være villig til å bruke ressurser og penger.

”Det er litt komplisert å beskytte seg, men hvis du har bygd opp et vern mot tjenesteangrep så vil det være enklere å beskytte seg. Beskyttelsen må tilpasses hvor kritisk tjenestene er for virksomheten. Om du har investert nok og riktig vil du kunne få nettsidene relativt raskt opp igjen”, forklarer Pål Arne Hoff.

”Vi vil gjøre dette til vårt siste åndedrag. Vi gjør ikke dette bare for oss selv, men for verden og menneskene i den” skriver de. I løpet av det siste døgnet har de i sin kampanje Operation Payback suksessfullt angrepet nettsidene til blant annet Pay Pal, VISA og Mastercard, som de så langt har pekt ut som mål. «Vi kommer til å utvide vår kampanje mot Wikileaks sine motstandere», sier en anonym talsmann.

«Operation Payback has been without a doubt the longest and most widespread attack on anti-piracy groups, lawyers and lobbyists. Despite the massive media coverage, little is known about the key players who coordinate the operation and DDoS attacks. A relatively small group of people, they are seemingly fuelled by anger, frustration and a strong desire to have their voices heard.»

Anonymous (group) – Wikipedia

Slik opererer Wiki-aktivistene

Twitter siden til Anon Operation:

Hold up!

Sorry, the profile you are trying to view has been suspended.

Suspended account

To visit your own account, click here.

…or see what else is happening on Twitter.

Anonymous’ ‘Operation Payback’ Twitter Account SUSPENDED

Anon Operation (Anon_Operationn) on Twitter

Kamp mot sensur 9/9/9

Den 9/9/9 annonserte Anonymous Internationally en “krig” mot den australske regjeringen over en foreslåtte internettsensurplaner ført frem av senator Stephen Conroy.

“Operation Didgeridie” and the “war” on the Australian Government

Operation Reconnect

Operation Reconnect?

Anonymous on FOX11

De svenske påtalemyndighetene er hacket

Hjemmesidene til svensk påtalemyndighet og til advokatene til de to kvinnene som anklager WikiLeaks-gründeren Julian Assange for voldtekt, kan ha vært utsatt for hackere. Påtalemyndigheten vet ikke om hjemmesidene virkelig ble angrepet av hackere tirsdag.

«Vår hjemmeside ble overbelastet tirsdag kveld, og da besluttet leverandøren å stenge den. Vi vet ikke årsaken, men forsøker å finne det ut», sier påtalemyndighetens informasjonsdirektør Karin Rosander.

Onsdag morgen var det nettsidene til advokatfirmaet Borgström & Bodström som krasjet. Advokat Claes Borgström representerer de to kvinnene som anklager Assange for voldtekt og seksuelle overgrep.

Sean-Paul Correll i PandaLabs, som forsker på dataangrep, mener at det var et angrep fra medlemmer av gruppen Anonymous som stengte påtalemyndighetens nettsider og at det var 500 datamaskiner som i en samordnet aksjon angrep nettsidene etter at Assange ble pågrepet tirsdag.

Den sveitsiske postbanken PostFinance

Ifølge Correll sto gruppen Anonymous også i å stenge ned nettsidene til Assanges sveitsiske bank, den sveitsiske postbanken PostFinance, etter at den stengte kontoen hans.

Den svenske regjeringen er hacket

Den svenske justisministeren fikk Wikileaks-payback. Regjeringens nettside ligger nede. ”Det er ville vesten på nettet akkurat nå, sier it-ekspert Joakim von Braun til svenske Aftonbladet.

”Vi kommer til å utvide kampanje mot Wikileaks motstandere, sier en uofisiell talsmann for Operasjon Payback. I skrivende stund ligger nettsidene til den svenske regjeringen nede. Slik har det vært i hele natt.

Nettaktivistene i Operasjon Payback kapret i går kveld også navnet til den svenske justisministeren Beatrice Ask. Den som går inn på nettadressen beatriceask.se kommer direkte inn på Wikileaks sin egen hjemmeside.

Den svenske regjeringen er hacket

Sarah Palins nettside

I natt meldte amerikanske medier også om at Sarah Palins nettside har blitt angrepet. Den er i skrivende stund fortsatt nede. Sarah Palin uttalte i forrige uke at hun ønsket at Assange burde bli behandlet på linje med terrorister.»Make no mistake, the United States will hunt down and punish those responsible for these cowardly acts”, erklærte Bush i sin Krig mot terrorisme. Palin, som hevder USA burde ha presset sine allierte til å sabotere WikiLeaks, sier det samme.

«Lederen av WikiLeaks bør jaktes på med samme iver, som man jakter al Qaida og Taliban, erklærte den amerikanske Tea Party-bevegelses frontfigur Sarah Palin.

Hun mener, at man burde ha gjort alt for å sjikanere WikiLeaks teknisk. «Hva om man nå hadde lagt press på NATO, EU og andre allierte for å få dem til å ødelegge Wikileaks tekniske infrastruktur? Har vi brukt alle mulige cyber-værktøy til permanent å demontere Wikileaks? Har Wikileaks medarbeidere blitt undersøkt? Burde de ikke i det minste ha hatt deres finansielle aktiver frosset, slik som vi gjør med personer, som yter støtte til terrororganisasjoner,» spurte hun.

Palin: WikiLeaks skal jagtes som terrorister

Asymmetrisk krigføring

Kampen om WikiLeaks er av enkelte blitt omtalt som en cyberkrig. På den ene siden er det utført angrep mot WikiLeaks nettsider, på den andre mot nettsidene til MasterCard, PayPal, PostFinance og den svenske påtalemyndigheten. Det hele kan minne om såkalt asymmetrisk krigføring, hvor partene er svært forskjellige, og hvor det kan være vanskelig å slå tilbake fordi man knapt vet hvem man kjemper mot. Og i en slik krigføring vil man måtte betale en høy pris for å seire. Det blir en geriljakrig.

«Hvis det mektige USA knuser WikiLeaks, har WikiLeaks likevel vunnet. Om amerikanerne slår hardt til mot WikiLeaks og også går utenom loven for å få til dette, vil det skade USAs rykte som ytringsfrihetens høyborg», sier førsteamanuensis Espen Andersen ved BI, som mener USAs beste håp er å la WikiLeaks holde på til organisasjonen ødelegger seg selv. Men dette gjenstår selvsagt å se.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: