Nektet løslatelse mot kausjon

https://wikileaksno.files.wordpress.com/2010/12/julianassangearrested.jpg?w=300

Kausjon for Wikileaks-gründer Julian Assange avslått

Julian Assange har nå blitt arrestert. Like før rettsmøtet skulle starte i City of Westminster Magistrates’ Court ved 14-tiden tirsdag, hadde en gruppe mennesker kommet inn i rettssalen og sagt seg villige til å betale en eventuell kausjon. Blant disse var den kjente australske journalisten John Pilger, samt filmprodusent Ken Loach og Jemima Khan.

Like etter 16.00 (15.00 britisk tid) kom det frem at kausjon for Julian Assange var blitt avslått. Han blir dermed sittende i varetekt i hvert fall frem til 14. desember. Han er pågrepet på bakgrunn av en svensk etterlysning, men alt virker som om det er de pågående og omstridte lekkasjene fra nettstedet Wikileaks som ligger til grunde.

I retten kom det også frem detaljer fra Assanges angivelige overgrep. I den ene saken hevdes det at Assange hadde sex med en kvinne som sov, i den andre hevdes det at det var tvang involvert. Ikke kun synes dette forholdet merkverdig, men aldri før har en person blitt etterlyst til Interpol for noe slikt noe. Assanges får dermed støtte blant verdens ledende feminister.

Ifølge dommeren hadde Assange både motiv og mulighet til å forlate Storbritannia dersom han ble satt fri, men Assange meldte seg selv og pågripelsen skal ha foregått uten noen form for dramatikk. Dommeren påpekte også at australieren ikke frivillig har meldt seg for svensk politi, men har holdt seg skjult i Storbritannia.

Selv om utleveringssaken til Sverige dreier seg om anklager om sex-forbrytelser og, ifølge Scotland Yard, voldtekt, jubler USAs forsvarsminister. «Jeg hadde ikke hørt det , men det høres ut som gode nyter», sa Robert Gates til oppmøtte pressefolk under et besøk i Afghanistan tirsdag.

Assange møtte i retten fordi svenske myndigheter har bedt om at han utleveres til Sverige. «En eventuell avgjørelse om utlevering til Sverige vil bli anket», sier Assanges engelske advokater. «Han kommer snarest til å bestride utlevering. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta i England som har et annet system for anker i slike saker. Jeg har tidligere opplevd at det har tatt opp til en måned», sier Assanges svenske advokat Björn Hurtig.

Assange, som er australier, skal ha bedt om bistand fra Australian High Commission i London, som ivaretar australieres interesser i Storbritannia.

– Vil betale Assanges kausjon : Dagsavisen

En ukes varetekt for Assange – NRK

Wikileaks founder Julian Assange refused bail

Assange leaves London court room

Fotografere holder kameraer mot vinduet til fangetransportbilen antatt å huse Assange, mens den forlater Westminster Magistrates Court i London den 7. desember.

John Pilger

John Pilger Julian Assange wasnt granted bail after appearing in court today following his arrest by British police over alleged sexual offences in Sweden and was taken away in a white van.The WikiLeaks founder, 39, told a district judge at Westminster Magistrates Court that he refused to be voluntarily extradited to face the four charges.He was refused bail despite five wealthy supporters, including heiress Jemima Khan, film director Ken Loach and writer John Pilger, offering £180,000 in assurance.

Julian Assange nektet løslatelse mot kausjon

Journalist og dokumentarfilmskaper John Pilger er en av mange høyt profilerte figurer som har støttet Assange og som har blitt nektet å kausjonere for ham i London.

John Pilger: Australians must defend Julian Assange

Journalist John Pilger voices support for Julian Assange

Download this mp3 file

John Pilger defends Julian Assange

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: