Julian Assange får støtte fra mor og stedfar

https://i0.wp.com/www.turkishny.com/images/stories71/other/011210_wiki8.jpg

Tirsdag den 7. desember ble Brett Assange, som er stedfar til Wikileaks-stifteren Julian Assange, intervjuet på australsk tv. Her beskrev han sin nå fengslede stedsønn. Blant annet fortalte han at han altid har trodd at Julian Assange ville starte noe som Wikileaks. «Han har altid forsvart de svakeste og var altid veldig sint når folk rottet seg sammen mot andre», sa Brett Assange.

Christine Assange, moren til Julian Assange, sa for en tid siden: «Slutt å jakte på sønnen min.» Dette på grunn av de stadige truslene fra amerikansk høyreside om henrettelse og drap, samt det at han var blitt etterlyst av Interpol siktet for voldtekt og seksuell trakassering i Sverige. Assange bedyrer sin uskyld og hevder at han er utsatt for en svertekampanje som følge av at WikiLeaks har lekket flere hundre tusen hemmelige amerikanske dokumenter.

«Han er sønnen min og selvsagt elsker jeg ham, og jeg vil ikke se at han skal jages og fengsles», sa Christine Assange, som la til at «Det blir skrevet mye om meg og Julian som ikke er sant.»

«Sønnen min er en god person som vil det beste for andre,» siterte lokalavisa Sunshine Daily Coast i Australia henne si. «Han vil at folk skal vite sannheten. Han er en helt for noen og en skurk for andre.»

Nå frykter Christine Assange politisk innblanding i sønnens overgrepssak. Hun er redd sønnen ikke vil få en rettferdig rettsak etter at han tirsdag ble arrestert i London. «Det er ikke noe «fair play» i saken hans. Sønnen min har frivillig stilt opp for å møte anklagene mot ham, og de har kastet ham inn i bokseringen med hendene bundet bak på ryggen», sier hun. «Jeg er like bekymret for ham som en soldats mor ville vært. Men jeg er også glad for at han gjør noe han tror på», fortsetter mora.

Christine Assange driver et dukketeater i byen Noosa Heads som ligger på Sunshine Coast, litt nord for Brisbane på østkysten av Australia. På hjemmesida hennes reklamerer hun med at hun besøker skoler, barnehager, biblioteker, sommerskoler og bursdagsselskaper.

Stedfar: Julian har altid beskyttet de svageste

Assanges mor ber for sønnen

Moren til Assange: – Ikke fair play

WikiLeaks Founder’s Mom: ‘Don’t Hunt My Son’

Mother of WikiLeaks chief: ‘Don’t hunt my son’

Mother of Julian Assange fears for his safety

Julian Assange faces assassination risk

The story of WikiLeaks’ Julian Assange, the elusive whistleblower


 

Reklamer
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: