CIA har betalt hele Afghanistans etterretning fra 2002

https://i0.wp.com/img50.imageshack.us/img50/1654/karzaiinmoneyli1.jpg

https://i0.wp.com/www.rawa.org/temp/runews/data/upimages/afghan_corruption_diagram.jpg

Corruption and Warlordism: A critical review of Corruption situation in Afghanistan

https://i2.wp.com/gfx.dagbladet.no/labrador/608/608192/6081927/jpg/active/960x.jpg

President Hamid Karzais, det tittulære leder for USAs okkuperte statsselskap, høyrehånd, Mohammed Zia Salehi, leder for Afghanistans nasjonale sikkerhetsråd, har blitt kritisert av afghanske og amerikanske tjenestemenn får å ha mottatt amerikanske CIA/State Department penger i mange år, som om ikke Karzai selv i lang tid har mottatt CIA/State department hvitvaskingspenger. Det bør være hevet over en hver tvil at Karzai forstår at han må arbeide for det amerikanske statsdepartements strategiske mål.

Andre viktige afghanere som amerikanske tjenestemenn hevder har vært på CIAs lønningsliste inkluderer presidentens halvbror, Ahmed Wali Karzai, som har blitt mistenkt for å ha spilt en rolle i Afghanistans opiumshandel. Amerikanske tjenestemenn har ikke lagt press på Karzai for å avsette hans bror fra hans post som leder for Kandahar provinsråd. Amerikanske skattebetalere finansierer hele Afghanistans opiumshandel. Dette mens den sosiale sikkerheten i Afghanistan holdes nede.

C.I.A. Paid Entire Budget of Afghanistan’s Spy Service From 2002 to 2009

Key Karzai Aide Arrested in Corruption Inquiry Is C.I.A. Informant

CIA pays officials around Karzai

Sivile blir beskutt:

Flere medier meldte den 9. september at tolv amerikanske soldater er mistenkt for å ha dannet en hemmelig dødspatrulje i Afghanistan, som har tatt livet av afghanere for moro skyld og spart på fingrene til ofrene som trofeer etter ugjerningene. Fem av soldatene er nå anklaget for drap på tre afghanske menn, mens sju andre er mistenkt for å hjulpet til med å skjule ugjerningene og for å ha mishandlet den rekrutten som avslørte soldatenes mordorgier ved at han anga dem for hasjrøyking.

Etterforskerne mistenker at ideen om å danne dødskommandoen kom i november i fjor, da en 25 år gammel troppsjef ankom militærbasen Ramrod vest for Kandahar i det sydlige Afghanistan. Soldater i hans tropp har fortalt etterforskerne hvordan han skrøt av saker som han hadde sluppet unna med mens han tjenestegjorde i Irak og hvor lett det skulle være ”å kaste en granat på noen for å drepe dem”, melder britiske aviser 9. september.

Taliban åpner nå for å samarbeide med de internasjonale styrkene, FN og menneskerettighetsgrupper om en gransking av de mange sivile dødsfallene i Afghanistan. I en erklæring sendt ut av Taliban i midten av august heter det at en komité bør nedsettes for å vurdere saken og gjennomføre etterforskning av de sivile dødsfallene. Komiteen bør omfatte representanter for Taliban, NATO-styrkene, Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC) og FNs menneskerettighetsorganisasjoner, mener Taliban.

2009 ble det hittil blodigste året for de utenlandske styrkene i Afghanistan, med til sammen 521 falne soldater. I 2010 ser tapene ut til å bli enda større, med 434 drepte soldater hittil i år. Juni var den verste måneden siden invasjonen med 102 falne soldater, mens 88 soldater ble drept i juli. Det er for tiden over 140.000 utenlandske soldater i Afghanistan, og USA alene vil om få uker ha 100.000 soldater i landet der opprørerne nå står sterkere enn noensinne siden Taliban ble styrtet for snart ni år siden.

USAs president Barack Obama har varslet at tilbaketrekningen av de amerikanske styrkene vil starte innen juli 2011. Men søndag sådde general David Petraeus, som er øverstkommanderende både for de amerikanske styrkene og for den NATO-ledede ISAF-styrken, tvil om denne tidsfristen ved å si «Jeg tror presidenten har vært ganske klar på å forklare at dette er en prosess, ikke en frist, og at det avhenger av forholdene.» Han fikk imidlertid straks motbør fra sin sjef, forsvarsminister Robert Gates, som mandag fastslo igjen at datoen er skrevet i stein.

Gates og generalen var enige om behovet for at tilbaketrekningen må være gradvis, men uenigheten viste seg da det ble snakk om datoen for når tilbaketrekningen skal starte. Vi får se. Meningsmålinger viser at støtten til krigen og Obamas håndtering av den er på et lavnivå i USA.

– Flere sivile drept i Afghanistan

Taliban ber om gransking av sivile dødsfall

Klassekampen : Propaganda

Stryker soldiers allegedly formed ‘kill team’ to carry out random executions of Afghan civilians

US ‘kill team’ targeted Afghan civilians

US fires on civilian Bagram protest

US soldiers ‘killed Afghan civilians for sport and collected fingers as trophies

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: