Wikileaks: Italia

Italias statsminister Silvio Berlusconi skildres som tiltaksløs, forfengelig og ineffektiv som moderne europeisk leder. Han beskrives ifølge The Guardian også som en svak leder hvis “mange sene kvelder og hang til å feste hardt betyr at han ikke får nok hvile.”

New York Times skriver om en angivelig allianse mellom den russiske statsministeren Vladimir Putin og den italienske statsministeren Silvio Berlusconi. Forholdet skal visstnok innebære “overdådige gaver”, lukrative energikontrakter og en lyssky mellommann. Kildene til dette er de lokale kontaktene til amerikanske diplomater ved ambassaden i Roma. Disse hevder også at Berlusconi i stadig større grad fremstår som en talsmann for Putin i Europa.

Ambassadelekkasjene viser angivelig blant annet at Putin og Italias kontroversielle statsminister Silvio Berlusconi har “et spesielt godt forhold”, skriver Daily Telegraph. De to har vært gode venner de siste fem årene, så gode venner at de har vært på et stort antall ferier sammen. Det tette forholdet mellom de to statslederne skal ha bekymret USA.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: