Med løgn som våpen

Den 11. september 2001 – Bruddet med det gamle

I følge Garborg: “Den amerikanske statsledningen benytter seg av imperiets språkbruk og maktens arroganse, skriver Gunnar Garbo. De som driver med statlig terror bruker det som George Orwell kalte newspeak, som inkluderer en rekke ulike ord med dobbelt betydning, for å rettferdiggjøre sine tiltak og gjemme virkelige grunner til det som skjer. Så kan for eksempel tortur kalles dyptgående forhør og leiesoldater betegnes sikkerhetsfolk. Journalistene har en plikt til å avsløre misbruken av språket, men de dominerende mediene i Vesten har under “krigen mot terrorismen” lydig gått med maktens språkbruk, skriver Garbo.”

Saken er den at Den nye verdensorden, langt fra å være en konspirasjonsteori, eksisterer i dagens verden. Derfor betegnes alle krefter som kjemper i mot en ytre makt, ikke hvilken som helst, men mot USA og den vestlige verden, nå en stadig mer internasjonal og global elite bestående av forretningsfolk og politikere/byråkrater, for terrorister og kriminelle hvor internasjonale lover, slik som Geneve konvensjonen, ikke lenger gjelder og leiesoldater, kjøpt og betalt på lik linje med alt annet i det kapitalistiske verden, betegnes som sikkerhetsfolk. Det er ikke lenger noen krig, kun rettsvesen og lovens lange arm. USA, landet som fungerer som City upon a Hill ved siden av Israel, det lovede land, lager lovene og fungerer som verdenspoliti. Med militærbaser rundt om i hele verden står de klar til hugg.

Joint Vision 2020 var et dokument utgitt i år 2000 av USAs forsvarsdepartment hvor det het seg at det var behov for såkalt fullt spekter dominans på slagmarken. Joint Vision 2020 konseptet har senere dannet grunnlaget for USAs militære doktrine. Man akter å opprette en militær struktur som har full kontroll over alle elementer av kamprommet, som vil si i lufta, på land og i undergrunnen, så vel som det elektromagnetiske spekteret og informasjonen, ved hjelp av land-, luft-, maritim og plass baserte ressurser. Konseptet innebærer at motstanderens frihet er under fullstendig kontroll. USA har hevdet at de akter å gjøre dette selvstendig, eller i koalisjon med andre. Det fremgår av intensjonsavtalene at dette innebærer betydelige investeringer i en rekke sektorer; dominerende manøre, presisjonsengasjement, fokusert logistikk og full-dimensjonal beskyttelse.

Det man ser nå er enn videre flere ulike regionale sentre som reiser seg og vil ha sitt å si. Men som Zbigniew Brzezinski sier så har man i etterkant av den andre verdenskrig gjennom den kalde krigen, ettersom man kjempet om utformingen av den, hvordan den til slutt skulle komme til å se ut, NGOer, multinasjonale eller transnasjonale organisasjoner og -selskaper, som til og med har inngått i det nye FN, hvor nå også selskaper har sluppet til, fargerevolusjoner og økonomisk og diplomatisk press, samt propagandakampanjer for å vinne Hearts and Minds bygget opp en verdensorden. Det hele minner om akkadierne i Mesopotamia, som dannet verdens første imperialistiske, multietniske, samfunn og amorittenes transformasjon av den sumeriske sivilisasjon til et mer kapitalistisk innrettet samfunn.

Russland holdt på å gå neden om og hjem etter at oligarker, som tidligere hadde drevet med svart handel, med Boris Yeltsins introduksjon av Harvard refermer, forsynte seg raskt av landets ressurser. Dette var en overgangsperiode. Det samme hadde USA gått igjennom på 1930-tallet da folk som hadde solgt alkohol under forbudstiden forsynte seg av landets ressurser. Disse gjennomførte hva som ble kjent som handelskuppet.

I Kina har man funnet en balansegang mellom markedsliberalisering og statskapitalisme. En styrtrik elite styrer hele landet. Det hele ser ut til å fungere som noen maurtuer hvor dronningen utgjøres av en samlet tropp bestående av styrtrike mennesker med politisk kapital. Og disse tenker ikke på det enkelte mennesket, som forsvinner sporløst i den globale verden. De tenker på seg selv og hvordan de kan greie seg best mulig. Ofte på tross av folkets interesser.

The NY Times examines the military’s propaganda effort:

The 1,200-strong psychological operations unit based at Fort Bragg turns out what its officers call “truthful messages” to support the United States government’s objectives, though its commander acknowledges that those stories are one-sided and their American sponsorship is hidden.

Hoping to counter anti-American sentiment in the Muslim world, the Bush administration has been conducting an information war that is extensive, costly and often hidden, according to documents and interviews with contractors, government officials and military personnel.

The campaign was begun by the White House, which set up a secret panel soon after the Sept. 11 attacks to coordinate information operations by the Pentagon, other government agencies and private contractors.

A military contractor placed more than a thousand articles in the Iraqi and Arab press. Iraqis might guess from their sunny news broadcasts that certain radio stations are operated by the U.S. military, but those stations hide their U.S. ties.

All this because polls have convinced the military that it lacks the credibility to sell its message honestly. Proving Iraqi opinion correct, the military instead resorts to deceit to win the hearts and minds of Iraqis. Exposure of the propaganda effort will cement the belief that the U.S. can’t be trusted. Relying once again on their darkest instincts, Bush’s people have found another way to impair U.S. interests (and image) in Iraq.

Zbigniew Brzezinski warns of false flag attack to trigger Iran war

War and the “New World Order”

The outrageous strategy to destroy Russia [Voltaire]

A War In The Planning for Four Years – How Stupid Do They Think We …

After Iraq: The Making of a New World Order?

WW3 – What is the New World Order (NWO)?

Document: New world order: George Bush’s speech, 6 Mar 1991

Foreign Affairs – The New New World Order

Globalization – The Octopus of the New World Order

Newspeak Dictionary

Decoding Bush’s Newspeak

Terrorized by ‘War on Terror’ – washingtonpost.com

Representations of the unreal: Bush’s Orwellian newspeak

Devil’s Dictionary of the Bush Era | AlterNet

Hearts and Minds (Vietnam)

‘Hearts and Minds’ in Iraq

Phillip Knightley: The battle for our hearts and minds

BBC News | Russia’s new oligarchs

BBC NEWS | Russia’s oligarchs: Their risky routes to riches

The Russian Oligarchs of the 1990′s: Boris Berezovsky …

Smedley Butler – Wikipedia

The Business Plot to Overthrow Roosevelt

Transnational Corporations – Social and Economic Policy – Global .

The history of transnational corporations (TNCs)

Transnational Corporations

Planet of Slums | Capital & Class

Poor and Rich – The Facts | March 1999 | New Internationalist

Iraq’s Mercenaries – With A Licence To Kill

Mercenaries in Iraq

Democracy Now! | Our Mercenaries in Iraq: Blackwater Inc.

Honduras: Iraq mercenaries recruited | World War 4 Report

US hires mercenaries for Iraq role – Iraq – www.theage.com.au

Mercenaries ‘R’ Us | War on Iraq | AlterNet

CorpWatch : IRAQ: Mercenaries Mount Offensive

Blackwater, private military firms, Iraq war, outsourcing

Jeremy Scahill: Our Mercenaries in Iraq

737 U.S. Military Bases = Global Empire | AlterNet

US Military Bases Directory

American Military Bases Around the World

The Worldwide Network of US Military Bases

14 `enduring bases’ set in Iraq

Revealed: Secret plan to keep Iraq under US control

Full-spectrum dominance – Wikipedia

Full Spectrum Dominance

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: