Hva nå med Iran?

Det å diskutere hvor vidt det blir krig mot Iran eller ikke er en nokså absurd diskusjon tatt i betraktning at den krigen har startet for lenge siden. USA og etablissementet i Washington har for lengst tatt opp kampen. Faktisk må man, tatt i betraktning USAs voldsomme aggresjon rundt om i verden, regne med at USA kontinuerlig har vært i krig mot Iran for å oppnå og styrke sin hegemoniske makt.

USA har vært i krig mot Iran både før og etter kuppet mot Mohammed Mossadegh gjennom Operation Ajax og både før og etter revolusjonen mot Mohammad Reza Pahlavi, som hadde kommet til makten gjennom USA og Israel, men som senere kom til å svikte ham.

Gjennom første og andre verdenskrig fikk USA ryddet bort de store europeiske imperiene. Senere har USA dannet seg et hegemoni hvor de har støttet de politikerne de liker og drept dem de ikke liker rundt om i hele verden. USA har ført både økonomisk, diplomatisk og militær krig og benytter seg av etterretningsorganisasjoner for å gjennomføre falsk flagg operasjoner og andre skjulte aktiviteter, ikke minst gjennom destabilisering.

USA og sammensvergelsen av fascistiske stater, oligarkiene, lar ingen land være. Det er kun det at krig ennå ikke har blitt utropt, noe som for øvrig ikke stanser USA fra å føre en diplomatisk og økonomisk, samt propagandamessig krig mot Iran slik som de gjorde mot Irak.

Debatten rundt Irans atomanlegg er nærmest surrealistisk ut fra at Iran aldri har påstått at de er i ferd med å produsere atombomber, men kun er ute etter å bygge et atomkraftverk. Det at USA er sterkest gjør at det er dem som får styre debatten, noe som gjør at debatten føres på deres premisser.

Nå har til og med USAs egen etterretning kommet ut med at Irans kjernevåpenprogram fikk sin slutt i 2003. Men dette hindret ikke Bush i å skremme verden med at iranske atomvåpen kunne utløse en tredje verdenskrig kun en måned eller to etter at han selv var blitt orientert om at USAs etterretningstjenester hadde ferske opplysninger om at Iran for lengst hadde stoppet sitt atomvåpenprogram.

Offentliggjøringen av den amerikanske etterretningsrapporten kommer like etter at de fem faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd og Tyskland har sittet sammen for å diskutere strengere sanksjoner for å få Iran til å stoppe anrikningen av uran, noe som nå kan bli vanskeligere å få til. Europeiske diplomater som har vært involvert i disse møtene har sagt den nye rapporten vil komplisere forsøkene på å få strengere sanksjoner vedtatt i FNs sikkerhetsråd. Kina og Russland, som har hevdet at det ikke finnes bevis for at Iran forsøker å framstille atomvåpen, har hele tiden motsatt seg at sanksjonene skjerpes. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) konstaterer at etterretningsrapporten bekrefter deres egne funn.

Flynt Leverett, en tidligere Bush administrasjons NSC offiser, sa til Seymour Hersh at “det er ingenting tilfeldig eller ironisk” vedrørende administrasjonens nye politikk for å støtte sunni ekstremister i Irak. “Administrasjonen forsøker å lage en sak ut av at Iran er farligere og mer provokativ enn sunni opprørerne for USAs interesser i Irak, da – hvis man ser på antall drepte – er straffen utført mot USA av sunniene større i størrelse.” “Dette er med i kampanjen av provokative skritt for å øke presset mot Iran. Ideen er at iranerne på et punkt vil svare og administrasjonen vil ha en åpen dør for å angripe dem.”

Mens USAs styrker og deres allierte fortsetter å knuse Irak og sadistisk torturere irakiske sivile blir Iran presentert som en trussel rundt om i verden. Spekulasjoner omkring et mulig USA-Israel angrep på Iran er krigspropaganda fra vestlig media med det til formål å demonisere Iran og holde offentligheten i krigsstemning, samt lage et tåketeppe for å ta bort offentlighetens fokus fra kriminelle handlinger som blir begått i Irak og Palestina.

People’s Mujahedin of Iran (PMOI, MEK eller MKO), hovedorganisasjonen i National Council of Resistance of Iran (NCRI), er en muslimsk organisasjon som arbeider for å styrte Irans nåværende regjering og ledes av Maryam Rajavi og Massoud Rajavi. Også denne organisasjonen har lite støtte i den iranske befolkningen på grunn av rollen organisasjonen spilte, ikke aller minst som Husseins støttespillere. MEK var på Irans side under Irak-Iran krigen og kom senere til å hjelpe Hussein med å undertrykke opposisjon, ikke minst fra shiaene i sør og kurderne i nord. Maryam Rajavi skal under et mobiliseringsmøte for MEK tropper ha sagt MKO ”Ta kurderne under deres tanks, og spar deres kuler til Iranian Revolutionary Guards.” De kombinerer både fundamentalistisk Islam og marxisme. Etter invasjonen i 2003 lagde de fred med USA, som senere har brukt dem i sin kamp mot Iran.

MEK blir støttet av dem som samtidig støtter IPC, som bl.a vil si neokons som Douglas Feith, Frank Gaffney, Michael Leeden, Richard Perle, Paul Wolfowitz, Donald Rumsfeld, Condoleezza Rice osv., samt andre folk fra Coalition for a Democratic Iran (CDI), Washington PAC, JINSA, AIPAC, Washington Institute for Near East Policy (WINEP), Department of Defense (DoD), Center for Security Policy (CSP) og alle de store etterretningsorganisasjonene i USA. IPC består av tidligere medlemmer av Det hvite hus, statsdepartementet, Pentagon og CIA, så vell som akademikere fra diverse høyrefløys tenketanker.

Statssekretær Condoleezza Rice forhørte seg med Kongressen den 15. februar 2006 om å gi 75 millioner dollar i støtte for å øke presset mot den iranske regjeringen. Hvis forslaget gikk igjennom ville det bety en økning til 85 millioner dollar i 2006 budsjettet for å fremme politisk endring i Iran fra 3.5 millioner dollar året før. Det meste ville gå til propaganda på farsi, mens resten ville gå til iranske labor grupper, menneskerettighetsaktivister og andre grupper via grupper som National Endowment for Democracy (NED), som tidligere bl.a har gitt støtte til Iran Teachers Association (ITA), Foundation for Democracy in Iran (FDI), National Iranian American Council (NIAC), Women’s Learning Partnership (WLP), Abdorrahaman Boroumand Foundation (ABF), Center for the International Private Enterprise (CIPE) og Vital Voices Global Partnership (VVGP).

Alliance for Democracy in Iran, som mottar støtte fra American Enterprise Institute (AEI) og Swift Boat Veterans for Truths (SBVT) Jerome Corsi, som i 2005 oppførte seg som talsperson for Iran Freedom Foundation (IFF), fremmer sanksjoner mot Iran.

 

Denne filmen er verdt å se på.

 

Must watch – Video and Transcript

 

“Suppose it was true that Iran is helping insurgents in Iraq. I mean, wasn’t the United States helping insurgents when the Russians invaded Afghanistan? Did we think there was anything wrong with that? I mean, Iraq’s a country that was invaded and is under military occupation. You can’t have a serious discussion about whether someone else is interfering in it. The basic assumption underlying the discussion is that we own the world.”

Iran

News results for iran

Nuclear program of Iran

FACTBOX: U.S. says Iran halted nuclear arms program

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: