Befolkningen i Gaza holdt på sultegrenesen

En sjelfull sang sunget av Mahalia Jackson, og fulgt med slående bilder, har blitt dedikert til alle borgerne i verden, som har turt å utfordre den brutale blokkaden av Gaza, og da især martyrene ombord på Mavi Marmara, som ble skutt i kaldt blod av IDF.

Filmen ble satt sammen av Sana Kassem fra goldstonefacts.org

Ifølge Goldstein rapporten, utarbeidet av den respekterte juristen Richard Goldstone, angrep israelske styrker bevisst sivile og tok ingen forholdsregler for å unngå sivile tap.

”Det var et massivt luftangrep mot et av verdens tettest befolkede områder, som medførte store sivile skader og lidelser. Vi opplevde også at hjelpemannskap ikke fikk komme frem og selv i noen tilfeller også selv ble mål”, forteller kommunikasjonsdirektør Bernt G. Apeland i Røde Kors. Over 1300 palestinere mistet livet under krigen i Gaza i 2008 og 2009, halvparten av dem sivile, flere av dem barn.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ba både israelere og palestinere om å gjennomføre en troverdig gransking av påstandene om krigsforbrytelser under Gaza-krigen. Under et møte i FNs sikkerhetsråd hvor rapporten ble diskutert støttet både USA, Frankrike og Storbritannia oppfordringen fra Ban Ki-moon om at særlig Israel bør granske påstandene om israelske krigsforbrytelser.

FN oppfordret etter rapporten Israel til selv å ta et oppgjør med det som skjedde under Gaza-krigen i 2008 og 2009, men det ble blankt avvist av israelske myndigheter. Israel, som i sterke ordelag har tatt avstand fra påstandene i rapporten om at de israelske styrkene begikk krigsforbrytelser, har kalt rapporten ensidig og uetterrettlig.

Israel er fortsatt ustraffet, mens ofrene – befolkningen i Gaza – straffes daglig. De er fortsatt innesperret på Gazastripen, avskåret fra alt vi tar som en selvfølge: tilstrekkelig vann , mat , medisiner , klær, boliger. Situasjonen der forverrer seg. Norge for sin del har unnlatt å stemme for behandlingen av Goldstein-rapporten.

UN Fact Finding Mission on the Gaza Conflict

Dokumenter viss eksistens ble benektet av den israelske regjering for over et år har nå blitt offentliggjort etter en kamp ført av den israelske menneskerettighetsgruppen Gisha. Dokumentene viser at den israelske regjeringen har ført en politikk hvor diettebehovet for befolkningen i Gaza har blitt nøye kalkulert, og at mat sluppet inn i området av den israelske regjeringen har blitt kalkulert å være akkurat nok til å holde befolkningen i live på et nivå farlig nær sultgrensen. Dokumentene fikk et antall israelske tjenestemenn til å erklære at de ”satte folket i Gaza på diet.”

War Crimes: Israeli government documents show deliberate policy to keep Gazans at near-starvation levels

Flere hundre norske statsborgere tjenestegjør i Israel Defense Forces (IDF)

Den andre Gaza krigen

Henlagt anmeldelse av Israel blir anket

boikottkampanje

Staten Israels behandling av palestinerne har som kjent ført til en kampanje for boikott av israelske varer, som har pågått lenge. I 2004 kom det en oppfordring fra palestinske akademikere og intellektuelle, om å utvide dette med en akademisk og kulturell boikott av staten Israels institusjoner

Som dere sikkert vet er det nå gått ut et landsomfattende opprop om Akademisk og kulturell boikott. Oppropet var ved offentliggjøringen undertegnet av 100 kunstnere, kulturarbeidere og ansatte ved universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner. De universitets/høgskoleansatte var fra Universitetet i Tromsø, NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag, Uinversitetet og Høgskolen i Bergen, Universitetet i Oslo og NVH.

Gjør dette til en slagkraftig protest! Signer. Send oppropet videre til venner og kjente.

Gå inn på nettsiden Akulbi.net

Nå er tiden inne – boikott Israel!

Tar de kameratene våre, så tar vi pengene deres

Når skal vi lære å sette hardt mot hardt?

Kjøp en sjømil for Gazas befolkning

Ship to Gaza Norway har tatt initiativ til en sjømilaksjon for Gaza. Man henvender seg til næringslivet og andre og tilbyr en sjømil som alternativ julegave. En sjømil koster kr 1000.- man kan også kjøpe en halv eller en kvart sjømil til henholdsvis kr 500.- og kr 250.-. Dette er en solidarisk handling for å bidra til at en norsk båt til Gaza kan realiseres.

Ship to Gaza Norge

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: