“Dem” og “oss” – Tanken bak Krigen mot terrorisme

Vi lever i en verden hvor dem som fører Krig mot terrorisme, samtidig er dem som skaper terrorismen. Ikke kun indirekte ved å gå til imperialistiske kriger, men også direkte ved å støtte terrororganisasjoner. For eksempel ble al-Qaeda, som de fleste har hørt om, skapt av USA. Dette i deres kamp mot det ateistiske og kommunistiske Sovjet. Men al-Qaeda ble også støttet under Irak krigen, som en del av amerikanernes splitt og hersk strategi, samt for å forhindre shiaene i Irak å komme til makten.

Formålet er å ta over stadig større deler av kloden, som skal gjøres åpen for de vestlige multinasjonale selskapene. Dette mens vanlige borgere i Vesten både lider under den stadig større velstandsforskjellen mellom de som har og ikke har, samt trusslen om terroristangrep. 911 ble smeltet inn i oss via TV og nyhetsmedier og ble en del av vår virkelighetsforståelse. Dette samtidig som befolkningen i de landene som blir angrepet både lider av den krig som blir ført mot dem, samt det å måtte leve under frykten for de terroristene USA støtter.

På toppen av det hele kommer Muhammed tegninger og annen Islam kritikk, noe som virker sårende for de allerede hardt utprøvde befolkningene. Gjennom propaganda blir det malt et endimensjonalt bilde av den sivile befolkningen i de landene man kriger mot, noe som ikke minst fører til rasisme blant vanlige borgere i Vesten. Alle muslimer blir ansett for å være fundamentalister, noe som fører til konflikt mellom “dem” og “oss”.

På denne måten, gjennom frykt og splitt og hersk, kan Vestens eliter, samt fundamentalistene som blir støttet, beholde makten.

Den skjulte krigen mot Iran

Hvem sine terrorister?

Problematisering av begrepet terrorisme

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: